english   تماس   کاتالوگ   دانلود   گالری   خبرنامه   مقالات  
 
 
    اکواتیکا
 
 
A Member of Fishbase.ir    
  محصولات وخدمات  
  جلبک ها  
  آشنایی با ماکروفیت ها  
  صفحه اصلی  
 
 
         
 
 
»» به وبسایت آکواتیکا خوش آمدید. آنچه در آکواتیکا خواهید دید:
آشنایی با گیاهان آبزی ، آکواریومی و جلبکها    
شیوه پرورش و نگهداری گیاهان آکواریومی    
تصاویر ، فیلمها و مطالب آموزشی در مورد گیاهان آبزی    
فروش گیاهان آبزی با کیفیت و قیمت مناسب    
اخبار و رویدادهای مرتبط، و ده ها مطلب خواندنی دیگر...    
بانک اطلاعاتی گیاهان آبزی و آکواریومی
 
         
     
 
»» عنوان مقاله: بررسي اثرات ضد باکتريايي جلبک هاي دريايي Laurencia snyderiae و Sargassum angustifolium عليه پاتوژن هاي انساني
»»
نویسندگان: بهروز درخشش، مرتضی یوسف زادی، محمد افشارنسب، وحید یگانه، عقیل دشتیان نسب
»»
پست الکترونیک: behruzdrakhshesh @ yahoo.com
»»
محل انتشار: فصلنامه طبّ جنوب
»»
منبع منتشر کننده الکترونیک: Sid.ir

::: چکیده مقاله:


زمينه: امروزه استفاده گسترده از آنتي بيوتيک ها باعث به وجود آمدن سويه هاي مقاوم ميکروارگانيسم ها و افزايش روزافزون مقاومت آنتي بيوتيکي در سراسر جهان شده است. از اين رو تحقيقات در رابطه با عوامل ضد ميکروبي جديد که به طور طبيعي توليد مي شوند، براي دستيابي به منابع نوين دارويي از اهميت فراواني برخوردار است. بر اساس پژوهش هاي انجام شده برخي از جلبک هاي پرسلولي داراي خواص ضد باکتريايي و ضد قارچي قابل ملاحظه اي مي باشند .
مواد و روش ها: در اين پژوهش اثرات ضد باکتريايي عصاره هاي آلي جلبک هاي پرسلولي لرنسيا اسينيدريا و «سارگاسوم انگوسيتينيوم» جمع آوري شده از سواحل بندر بوشهر روي
3 سويه باکتريايي گرم مثبت به نام هاي «استوپتوکوکوس موتانس»، «استوپتوکوکوس ساليواريس»، «استوپتوکوکوس سانگويسس»، و 4 سويه باکتريايي گرم منفي به نام هاي «سالمونلاتيفي»، «پروتئوس وولگاريس»، «شيگلا فلکسينو» و «ميکروکوکوس لوتئوس» مورد آزمايش قرار گرفت. عصاره گيري به روش غوطه وري انجام شد و عصاره هاي متانولي و کلروفرمي به دست آمدند. اثرات ضد باکتريايي عصاره هاي نهايي به دو روش انتشار در آگار به وسيله ديسک و روش رقت هاي متوالي در لوله جهت تعيين حداقل غلظت بازدارنده (MIC) بررسي شد .
يافته ها: بر اساس نتايج به دست آمده، جلبک هاي اين پژوهش بيشترين تاثير ضد باکتريايي را عليه باکتري گرم منفي S.typhi نشان داده اند و باکتري گرم منفي M.luteus بيشترين مقاوت را نسبت به عصاره هاي آلي جلبک هاي اين آزمون از خود نشان داده است .
نتيجه گيري: جلبک قرمز L. snyderiae نسبت به جلبک قهوه اي S. angustifolium از اثرات ضد باکتريايي قوي تري برخوردار است

::: دریافت متن کامل:
download pdf
قبلی همه مقالات بعدی
 

 

 
     
 
 
صفحه اصلی | گیاهان آبزی | جلبک ها | خبرنامه | کاتالوگ محصولات | مقالات | دانلود | گالری | تماس با ما | English Site

کلیه حقوق این وبسایت، برای آکواتیکا محفوظ می باشد. آکواتیکا جزو گروه سایتهای فیش بیس ایران است.
این سایت در ستاد ساماندهی سایتهای اینترنتی ثبت گردیده و کپی برداری از مطالب آن به هر شکل ممنوع است.
Copyright © 2011-12 , Aquatica.ir All Rights Reserved

طراحی و اجرای سایت: مهدی محجوب